vietnam en cambodja - Reisverslag uit Trà Vinh, Vietnam van dianne vroon - WaarBenJij.nu vietnam en cambodja - Reisverslag uit Trà Vinh, Vietnam van dianne vroon - WaarBenJij.nu

Door: dianne

Blijf op de hoogte en volg dianne

28 April 2016 | Vietnam, Trà Vinh

dinsdag: 6 uur opstaan, tas inpakken ontbijten en half 8 rijden we met de bus weg. Eerst een uurtje rijden en dan zijn we bij het beginpunt van de fietstocht. Het is alweer erg warm. We rijden deze ochtend door een gebied met veel kwekerijen. We stoppen er bij 1 die boompjes kweekt (cocosnoten, sinaasappels enz.) Alles gebeurt weer met de hand. We maken een cola/ijskoffie stop. Meestal neemt de gids van te voren de bestelling op zodaat het zaakje waar we stoppen voor voldoende koude drank kan zorgen. We stoppen bij kleine zaakjes.Tijdens de lunch zitten we ook weer op een kruispunt waar ook de markt is. We zitten op kleine plasticstoeltjes. Het is weer heerlijk. Gebakken mie met zeevruchten en een cola. Afrekenen.........2 euro. Na de lunch een rondje markt. ś Middags fietsen we weer over kleine paadjes en gaan 2 keer met een pont over de rivier.We zijn redelijk op tijd weer bij het hotel. in Tra Vinh Ik heb niet zoń mooie kamer maar gelukkig wel airco. Ik ben een beetje oververhit dus ga niet mee met de optionele fietstocht naar een pagode in de buurt. Ik blijf even lekker op mijn kamer. Als ik later op zoek ga naar wat te drinken buiten kom ik Jan en Heleen tegen (nee niet mijn nicht maar deze hetenook toevallig zo)met wie ik samen iets ga drinken op een terras. ś Avonds gaan we met zń allen Hot poteten in de buurt. Er komt een pan met bouillion op tafel op een brander en een schaal met vis en mie. Alles wordt in de pan gekieperd, 5 minuten wachten en eten maar. Als we zitten te eten komt er ook nog iemand een dans/choogelvoorstelling geven op straat maar die moetne nog maar even goed gaan oefenen. Nog even de appjes bekijken op de kamer en lekker slapen

Verslag uit: Vietnam, Trà Vinh

fietsen in de meivakantie

24 April 2017

23 April 2017

22 April 2017

09 Mei 2016

09 Mei 2016

dianne

als je 50 wordt ga je toch eens nadenken over wat je wil en ik had een grote wens. Een grote reis maken. Nu ben ik nog gezond, kinderen zijn zelfstandig en ik heb de kans om onbetaald verlof op te nemen. Samen met Jan vertrek ik 5 juli op weg naar Zuid Amerika en Nieuw Zeeland.

Actief sinds 23 Mei 2011