Sneeuw en lange onderbroeken in Chili
Door: dianne en jan
Blijf op de hoogte en volg dianne
20 Augustus 2011 | ,
Het is hier geen mooi weer, het miezert en is erg koud. Het hostel heeft gelukkig een klein kacheltje. Om geld te besparen (en omdat er niets anders is) slapen we in een dorm (slaapzaal). Deze heeft twee stapelbedden van drie hoog. Jan ligt bovenin en stoot bijna zijn hoofd tegen het plafond. Het is een hele toer om 's nachts naar de wc te gaan. Er is weer een snurker en de bedden maken veel lawaai. Het geeft een echt watervrienden-kamp-gevoel, zonder dat we er deze keer zelf bij zijn.
De volgende dag hebben we na het ontbijt en de koffie en nog even wachten eindelijk moed verzameld om naar buiten te gaan; het stortregent al de hele morgen. Als we buiten komen blijkt het ook nog (nat) te sneeuwen!!! Alle warme kleren dus maar weer aan. Het is drie graden! We bezoeken met de metro een overdekte vismarkt en doen boodschappen voor het avondeten. We koken hier maar weer zelf in het piepkleine keukentje.
De volgende morgen schijnt gelukkig weer de zon. Het is nog wel koud, maar toch een stuk aangenamer dan gisteren. We maken met een gids een wandeling door de stad. Het is een alternatieve tour, je betaalt op vrijwillige basis. Het is een leuke jongen die goed Engels spreekt en hij laat ons de gewone dingen van Santiago zien, vertelt over de eetgewoontes, de geschiedenis en de politiek en niet te vergeten de "koffie met benen" (dat hoor je bij terugkomst nog wel). Aan het eind van de tour zijn we bij het begin van een kabeltreintje, dat naar de top van een heuvel gaat. Dat doen we natuurlijk. Bovenop staat een mega groot wit Mariabeeld (met daarnaast een gigamega grote antenne; dat moet ook wel anders heeft onze lieve heer natuurlijk geen bereik!) en heb je een mooi uitzicht over de stad. Hier ligt de sneeuw nog op de bankjes. Dit is trouwens een heel populair skigebied en de besneeuwde bergen zie je overal als je in de stad loopt.
Vandaag gaan we nog even de stad verder bekijken en morgen gaan we weer verder. Watervrienden, heel veel plezier. Jan en ik zullen vanavond samen domino spelen (staat in het hostel in de kast) in het kader van jullie kamp-thema.
21 Augustus 2011 - 21:23
Pieter Hemerik:
Jullie zien niet vaak een krabbel van mij, maar ik geniet wel, bijna iedere dag van jullie avonturen. Jammer dat het nu zo koud is daar. -
22 Augustus 2011 - 08:49
Jolanda:
Beste Jan en Dianne,
Leuk om elke keer weer jullie verslagen te lezen. Ook leuk om te lezen dat jullie aan ons gedacht hebben. Wij ook aan jullie hoor!!!
Het was weer een erg gezellig en natuurlijk vermoeiend weekend met veel lachen , zingen en natuurlijk weinig slapen. Jullie hebben natuurlijk ook het nachtzoentje van Bep gemist. Maar gelukkig: we hebben al weer voor volgend jaar geboekt en hopen dat jullie er dan weer bij zijn.
Namens alle Watervriendjes nog veel plezier de laatste maand.
Groetjes Jolanda
22 Augustus 2011 - 19:13
Aad En Coby:
Lieve Jan en Dianne
We genieten van jullie avonturen en boeiende verhalen zoals
radiateur bijvullen rijdend via het dashboard
auto's die voor de overwegen met de trein meerijden
koffie met benen
We kijken uit naar nieuwe verhalen
Veel reis-plezier
Groeten Aad en Coby
23 Augustus 2011 - 09:33
Els En Fred:
Geweldig om al die verhalen te lezen.wat een indrukken moeten jullie verwerken kijk er naar uit als jullie bij ons langs komen het weer in nz is nu mooi hoop dat het ook zo blijft als jullie hierzijn nog veel plezier en goeie reis naar nz dag els